Ποιά είναι τα οφέλη του μασάζ;

Το μασάζ αποτελεί τη βασική τεχνική που εφαρμόζεται σε όλο το σώμα με σκοπό την χαλάρωση και την λύση των μυϊκών βραχύνσεων. Ενδείκνυται για πόνους στον αυχένα, πονοκεφάλους, στην πλάτη, την μέση, ακόμη και για διαταραχές του πεπτικού συστήματος. Το μασάζ μπορεί να βοηθήσει στην ενεργοποίηση των λεμφοκύτταρων που καταπολεμούν τους ιούς και τα βακτήρια, στην καταπολέμηση των φλεγμονών, των αλλεργιών ενώ μειώνει και την παραγωγή της ορμόνης του άγχους, την κορτιζόλη. Βοηθά όποιον υποφέρει από προβλήματα του κυκλοφορικόυ συστήματος, οιδήματα των κάτω άκρων ή γενικότερα αισθάνεται κόπωση.


Αποτελεί το μασάζ ένα καλό αντίδοτο στο σύγχρονο στρες;

Το μασάζ είναι μια αυθεντική και πανάρχαια μέθοδος χαλάρωσης για όλους. Βοηθά στην απελευθέρωση των σημείων πίεσης, με αποτέλεσμα να μειώνεται το στρες. Αρκετές μελέτες έχουν δείξει ότι μειώνει τα επίπεδα της κορτιζόλης, μέχρι και κατά 50%, ενισχύοντας παράλληλα τις ορμόνες που δημιουργούν το αίσθημα ευχαρίστησης, σεροτονίνη και ντοπαμίνη. Αποτελεί ψυχική και φυσική ανάκτηση, δημιουργώντας συναισθήματα ευφορίας και ευεξίας στο ανθρώπινο σώμα.


Θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε το μασάζ μια μορφή θεραπείας;

Το μασάζ αποτελεί μια βασική μορφή σωματικής και ψυχικής θεραπείας, καθώς οι εφαρμογές και τα αποτελέσματα του είναι εξίσου εντυπωσιακά. Επιφέρει χαλάρωση του μυϊκού συστήματος, λόγω της ενεργοποίησης της λεμφικής και φλεβικής κυκλοφορίας. Παράλληλα γίνεται ενεργοποίηση του κυκλοφορικού συστήματος, λόγω της διαστολής των υποδόριων αιμοφόρων αγγείων το οποίο επιφέρει μεγαλύτερη ροή αίματος στα κύτταρα, διευκολύνοντας την παροχή οξυγόνου και συντελώντας στη γρηγορότερη επανάκαμψή των μυών.
 Επαναφέρει την ισορροπία των ορμονικών επιπέδων και βελτιώνει την διαδικασία οξυγόνωσης των ιστών. Τέλος ένα καλό μασάζ επιδρά ευεργετικά σε ολόκληρο το νευρικό σύστημα και ηρεμεί το μυαλό βελτιώνοντας την ποιότητα του ύπνου. Αναζωογονεί την ενέργεια του σώματος. Η αυξημένη κυκλοφορία του αίματος που επιτυγχάνεται με το μασάζ, αυξάνει τη ροή των θρεπτικών συστατικών στο σώμα, κάτι που έχει αντίκτυπο στο συνολικό επίπεδο ενέργειας.


Το μασάζ μπορεί να έχει και αισθητικά αποτελέσματα και να επιφέρει μείωση της κυτταρίτιδας;

Κατά τη διαδικασία του μασάζ, τα νεκρά κύτταρα απομακρύνονται και βελτιώνεται η κυκλοφορία του αίματος επιτυγχάνοντας ανανέωση και υγιή λάμψη στην επιδερμίδα. Το λεμφικό μασάζ αποτελεί μια εξειδικευμένη μέθοδο ενεργοποίησης και κινητοποίησης της λέμφου και των αγγείων της, αυξάνοντας την κυκλοφορία του αίματος. Εφαρμόζεται σε όλο το σώμα, τονώνοντας το ανοσοποιητικό σύστημα και μειώνοντας την κατακράτηση των σωματικών υγρών και της κυτταρίτιδας. Για καλύτερα αποτελέσματα συνιστάται σε συνδυασμό με μία ισορροπημένη διατροφή και σωματική άσκηση.